Маска

Во војска имаат тренинг за ставање на гас маски. И старешината вика:
- Маските на лице! - и сите ги ставаат маските.
- Тргнете ги маските - и сите ги тргаат.
Му се приближува на еден војник и му вика, абе јас кажав да ја извадиш маската!
- Ја извадив друже!
- Пу да ти е*ам фацата!

Вицотека

 • – Водевте ли љубов со жена ти пред свадбата?
  – Не, а ти?
  – Јас да, ама не знаев дека ти ќе се ожениш за неа!

 • Се среќаваат двајца пријатели:
  - Вчера имав едно мнооогу добро ново сексуално доживување!
  - Бев кај комшиката и нејзиниот сопруг...

 • Жената му вика на мажот “Сега ли се иди дома, 7 сабајле е кај беше цела ноќ!“     
  Мажот одговара “Па нели знаеш...

 • Татоо, татоо, што е тоа Ноќ на вештерките....?
  - Тоа е исто како Денот на жените сине, само ноќе..!!!