Банана на патот

Гледа цајкан банана на патот и си вели:
Да му се сневиди, пак ќе паднам!

Вицотека

 • Трпе чита оглас во весник и вели:
  Слушај Трале, полицијата бара машко од 25 до 45 години, силен, малку ќелав, низок, кој ноќно време...

 • Разликата помеѓу демократијата и диктатурата е тоа што во диктатурата не губиш време за гласање.

 • Што е ова со Чак Норис, сите го сметаат за бог а тој е само еден обичен актер.
  Да беше бог во овој миг ке ми ја треснеше главата од...

 • Трпе и купил танга на Трпана.
  Одговор:
  - Бем ти гаќи кога во нив ни говно не може да застане!!!