Нема шанси

Плавуша, црвенокоса и црнка работеле во продавница со шефица која секогаш си оди порано од работа.
- Еј, ајде и ние да си оди порано денес, шефицата нема да дознае – рекла црнката.
Така и направиле.
Затвориле дуќанот порано и си отишле од работа.
Црнката отишла на шопинг, црвенoкосата на кафе, а плавушата дома и го наоѓа маж и со шефицата во кревет.
Полека се искрала и се вратила на работа па си дошла дома во вообичаеното време.
Другиот ден:
- Леле, стварно беше супер – рекла црнката.
- Се согласувам, треба пак да му ја здувнеме порано - рекла црвенокосата.
- Нема шанси!
- Мене за малку ќе ме фатеа - рекла плавушата.

Вицотека

 • Отишол војник во дуќанчето во касарната и побарал:
  - Дајте ми боја за чевли број 37.
  Продавачот:
  - Извинете, нема врска кој...

 • Лежи пијаница на пат, му приоѓа полицаец и го прашува:
  - Што лежиш бе доле?
  - Еве изгубив нешто.
  - Е што де?
  -...

 • 1912 svjetski poznati austrijski ginekolog Dr. Herman Oto Klepenekler M.D.Ph.D. je objavio sljedeće:

  Najbolja mašina

  ...
 • Ошел Ванче на доктур да се жали:
  - Доктуре, помаге, Стојна ич не ужива додека ја сексам!
  - Ех, Ванче Ванче, пробе малку да...