Цик цак

Вози плавуша цик цак, поминува на црвено, па се качува на тротоар.
Човек од соседната кола и вика:
- Да те е*е тој што ти дал дозвола ???
- А што ти милиш дека не ме е*ел !!!

Вицотека

 • Разговараат две комшивки:
  - Како тоа ти имаш пет деца и шестото ти е на пат, а јас мака мачам и не можам ни едно да имам а со мажот ми...

 • Трпе пијан се враќа по полноќ и пред себе тркала една автомобилска гума.
  Трпана го прашува:
  – Зошто ти е таа гума, бе, глупак, па...

 • Се качува баба во автобус и му вика на возачот:
  - Синко, кога ќе стасаме во Велес да ми кажиш те молам.
  - Добро. Се возат час и...

 • Отишле Мујо и Фата на доктор. Влегол Мујо прв во ординацијата па веднаш решил да му се пожали на докторот:
  - Докторе, имам проблем со...