Самоубиство

Трпе во хотел се јавува на рецепција:
- Качете се веднаш, жена ми сака да скокне од прозорецот!
- Ох, па што да правам јас?
- Побрзај, прозорецот не може да се отвори!

Вицотека

 • Зошто фиќото не може да тргне на зелено?
  - Се залепило на мастика!!

 • Италијанац, Француз и Кумановац правив муабет за жене:
  Италијанац - Моја жена е како тигрица...
  Француз - Моја е како лавица......

 • Трпе и Трале се сретнале утрото и одма на муабет.
  Трпе:
  Еј брат што ти тоа на окото?
  Трале:
  Абе синоќа касно се...

 • Зошто жените обрнуваат повеќе внимание на подобрување на својот изглед, отколку на подобрување на нивниот интелект?
  Затоа што повеќето...