Петре

Тропа полиција на врата кај некој човек.Отвара овој вратата и го прашуваат:
- Тука живее Петре Петровски?
- Не!
- А ти како се викаш?
- Петре Петровски.
- Па зошто лажеш бе?
- Па ова живот ли е бе да го е*ам?

Вицотека

 • Zaseda savet fabrike. Tema: loše poslovanje u prethodnom periodu.
  Predsedavajući:
  - Gospodo, poslovanje je bilo loše u prethodnom...

 • ФБИ објавил оглас за ослободено работно место атентатор.
  Откако биле спроведени проверки, интервјуа и тестирања, останале три финалисти...

 • Трпе и неговиот пријател којшто пелтечи се качуваат на Кораб за да планинарат таму. Само што тргнале пријателот пробува да каже нешто:...

 • Паднал цајкан во шахта. Кога излегол си рекол :
  “Добро што беше отворена инаку како ќе излезев”!!!