Цигара

Плавуша излегува со новиот тип, одат во парк, типот вади кутија цигари, ги подава кон неа и ја прашува:
Цигара?
Плавушата:
Знам дека е цигара !!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Грујо отвара нов пензионерски дом, а насобраните пензионери скандираат:
  - Фала ти за среќното детство!
  - Фала ти за среќната...

 • Една жена, на пазар, продава јајца. Останатите ги продаваат по 5 денари, а таа бара 10. Ја советуваат:
  -Жено, спушти ја цената, нема...

 • Три сестри  15,16,18 години, се возеле во лифт и гледа најмалата бела материја на подот и вели:
  - Што е ова?...
 • Подобро 6 саати во школо него ич спиење!