Швалерка

Двајца пријатели се среќаваат после 20 години и си прават домаќински муабети за своите семејства:
- Што прави ќерка ти?
- Ќерка ми, учеше, учеше, заврши факултет и стана секретарка. После многу работа стана шефица. И после огромни напори стана директор. А твојата ќерка што прави?
- А бе и мојата работи во една фирма како швалерка на газдата, само јас не знам толку убаво да го кажам тоа, како тебе!!!

Вицотека

 • Отворил Мујо аптека, и го замолил Хасо еден ден да го замени.
  Кога се вратил го прашал дали доаѓал некој.
  - Дојде Суљо, го болеше...

 • Несреќно оженет човек се враќа од кафана камен пијан.
  Жена му отвара врата а тој и вели:
  - Значи, јас стварно немам среќа....

 • Цветко го прашува Трпе:
  - Како ти успеа да ги оставиш цигарите?
  - Решив да пушам само после секс.
  - И?
  - Еве помина...

 • Си фатил некој човек Златен Ѓуптин и ѓуптинов му вели:
  Пушти ме добар човеку ке ти исполнам три желби.
  Човекот го пуштил.
  ...