Срцев удар

Полицаец се враќа порано од работа. Влегува дома и слуша чудни звуци од спалната. Влегува во спалната и ја гледа жена му како лежи гола во креветот.
- Што се случува?
- Ох, имав срцев удар, оди викај брза помош!
Полицаецот се стрчува и го среќава малиот син.
- Тато, чичко Цветко се крие во плакарот.
Полицаецот се враќа во спалната соба, го отвора плакарот и внатре го гледа својот сосед.
- Абе Цветко, жена ми умира, а ти играш криенка со син ми...

Повеќе од ВицотекаСи оде дома Иван со сино око и мајка му го питува: - Абе Иване нели ти кажах пред да почнаш да се тепаш да броош до 10... + повеќе

Го прашува учителката малиот Трпе: - Која е разликата помеѓу мажите и жените? Малиот Трпе одговара: - Па учителке, кој... + повеќе

Седи некој ѓуптин со девојката вo парк и едно време и вика: - Ај мори ќе ми го ис*ушиш ? - Не бе, не сакам! - Ајде мори... + повеќе

За оние кои сакаат набрзинка да се омажат, а не го познаваат доволно карактерот на својот избраник, однесето го на... + повеќе