Плочки

На некој стар свештеник му здодеало да му се исповедаат за прељуба, па им рекол на своите верници:
- Отсега кога ќе извршите прељуба ќе ми кажете дека сте паднале.
Некое време така и било, но стариот свештеник умрел. На негово место дошол млад свештеник. По два месеци младиот свештеник оди кај градоначалникот и му се жали:
- Вие, господине градоначалник, мора да ги поправите улиците во градот, секој ден по 3-4 верници доаѓаат и ми се жалат дека паднале.
Градоначалникот, сфаќајќи дека свештеникот не знае за договорот со прељубата слатко се насмеал. Свештеникот изнервиран од смеењето му одговорил:
- Само ти смеј се, ама жена ти веќе 4 пати паѓа овој месец...

Повеќе од ВицотекаБогат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно. Само што... + повеќе

Инструкторот советува млад возач: Момче запамти го ова што ќе ти го кажам, - најмногу да се чуваш од пијани возачи, ако... + повеќе

Погледнете во очите 2 секунди и продолжете     Вратете се на почетокот и повторете ја постапката... + повеќе

- Која е разликата помеѓу поранешните и денешните штркови? - Порано штрковите носеа деца, а денес грип.