Гавран

Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена.
Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата нива е до онде..., и тогаш пролетал некој гавран.
- А кога ќе видиш гавран, веднаш покриј ги очите да не ти ги исколва, гавраните се лоши птици.
Утредента Трпана си копала по нивата, кога пролетал гавран. Оваа брзо ги покрила очите и главата ја бутнала во сеното за секој случај. Проаѓал тогаш комшијата Ставре и кога ја видел Трпана натртена не можел да одолее на ситуацијата, и почнал да ја работи.
И тогаш Трпана:
- Копај птицо, копај, ама до очите нема да стасаш!

Повеќе од ВицотекаГо прашува учителката Трпе: - Кажи ми Трпе, една случајност. Трпе: - Моите мама и тато се венчаа во ист ден.

Трпе на суд, и судијата му вели: Господине Трпе според новите стандарди на ЕУ, ќе мора да ве осудиме за нелегално... + повеќе

Влегува полицаец во автобуска станица, а таму се компјутеризирано. Целиот зачуден му приоѓа на компјутерот и го прашува... + повеќе

Pita Haso Muju: • Mujo, da li ti veruješ u ljubav na prvi pogled? Mujo će: • Jarane, naravno da verujem, gde bi se ja... + повеќе