Туле

Влегло дете во продавница и и вика на продавачката:
- Тето, дај ми тафе.
- Што сакаш?
- Тафе бе тето, тафеаво.
- Што е тоа тафе, не те разбирам.
- Како ма тето не ме разбираш, тафе, тафеаво, за пиење.
- Абе ти реков не знам што е тоа, ај гитла дома!
- Е тулето да ми го јадеш!
- Што рече, курето да ти го јадам, мангуп ниеден?
- Аа туле знаеш што е, тафе не знаеш???

Повеќе од ВицотекаСудијата: Обвинет сте, затоа што сте го фрлиле комшијата низ прозор! Обвинетиот: Не сум фрлил јас судија никаков... + повеќе

Отишле Мујо и Фата на доктор. Влегол Мујо прв во ординацијата па веднаш решил да му се пожали на докторот: - Докторе,... + повеќе

Обединетите нации распишале конкурс за најпоучна слика. Нацртал Трпе гол човек со гас-маска кој во едната рака држел... + повеќе

Пратеник се враќа дома попладне со видно доцнење. Жената со нетрпение го чека на врата: - Па каде си досега?! - Извини... + повеќе