Партизани

Бегале партизаните од германците и се скриле кај една баба дома. Дошле германците кај бабата на врата, влегуваат и ја прашуваат:
- Бабоо, кај се партизаните?
- Не знам бе јас, кај ме најдовте мене.
- Бабоо, кажувај кај се партизаните, ќе ти ги исечеме нозете.
- Абе кај ме најдовте мене, јас стара, не гледам убаво, не слушам убаво, не знам кај се партизаните.
И ги исекле нозете на бабата и си отишле. После некое време излегле партизаните, ја гледаат бабата и запрепастени ја прашуваат:
- Бабо бе,што ти се случи?!
- Абе деца мои, лажев за вас, да не ве најдат германците, да не ве убијат.
- Ееееее бабо, бабо, гледааш на лагата и се кратки нозете!

Вицотека

 • Излегува едно бате од Mercedes S300 ганц нов.
  Се врват некои батиња и го прашуваат?
  - Еј, Љутвим, како бе Мерцедесот?
  ...

 • Разговараат двајца другари во време на комунизмот:
  - Што мислиш има ли живот надвор од Бугарија?
  - Не знам!
  - Сè уште никој...

 • Доаѓа мажот дома и ја прашува жената:
  Жено зошто си во бањарка кога ти купив толку фустани?
  Па немам сите ми се искинаа?
  ...

 • Си одел лавот по џунглата и паднал во некоја си стапица. Дошол зајакот и го прашува:
  - Лавче што правиш ти таму долу.
  А лавот му...