Мудро

Жената чита весник и му кажува на мажот:
- Катастрофа, некој човек дента се запознал со некоја жена, вечерта се оженил со неа а сабајлето ја убил.
- Утрото е помудро од ноќта мори жено!!!

Вицотека

 • Застанува Трпе да се измери на вага и го вовлекува стомакот.
  - Тоа нема да ти помогне - му вели Трпана.
  - Помага,...
 • Зошто петлите во Македонија кукурикаат и попладне?
  - Оти и тие почнаа да си го дупат народот!

 • Како плавуша решава крстозбор:
  1. Женско дете ( 5 букви ) ИВОНА
  2. Телефонски повик (3 букви) ЗВР
  3. Не е гладен (3 букви)...

 • Трпе збори на телефон:
  - Ало! Здраво! Со кого зборувам?
  - Со продавницата за кондури.
  - Извинете сум го згрешил бројот....