Петел

Синот оди со татко му на село кај дедо му и во градината го гледа петелот де ќе се качи на една кокошка де на друга, и загрижен синот му вели на татко му:
- Тато, тато! Абе петелот на дедо е сигурно болен, го болат нозете гледај само се качува на кокошките за да го носат.

Вицотека

 • - Мамо, мамо ме силуваше Црногорец!
  - Е од кај знаеш дека беше Црногорец?
  - Па се морав да правам сама.

 • Порано жените го чуваа својот невестински фустан за ќерките, а сега за својата следна венчавка.

 • Ѕвони телефонот.
  На телефон се јавува таткото на три ќерки.
  - Здраво!
  - Ти ли си рипче мое?
  - Не, овде е сопственикот...

 • Се качил Црногорец во полн автобус. На првата станица возачот и викнал на патниците:
  - Ајде ќе ве молам сите, одете малку поназад, да...