Како нова

Се сретнуваат сегашниот и поранешниот сопруг на иста жена.
Поранешниот сопруг цинично прашува пред присутните:
- Како е батка со потрошена роба?
Вториот сопруг:
- Па да ти кажам искрено првите пет сантиметри и така и така, но подлабоко, таму е како нова!

Вицотека

 • Се срекаваат Трпе и Тарзан во џунгла:
  Тарзан: јас Тарзан!
  Трпе: јас Трпе!
  Тарзан: моја Џејн!
  Трпе: моја Трпана!...

 • Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
  - Имате лебарка во белите дробови.
  -...

 • Трпе и купува на Трпана за роденден дијамантски прстен.
  Го сретнува Трале на улица и му вели:
  Па нели бе Трпе она сакаше спортско...

 • Знаете ли колку бил силен Крали Марко???
  Многу бил силен.
  Од што бил силен кога водел оро на свадба наместо шамивче вртел...