Оџа

Отишол Трајче во Тетово и прв пат видел како оџата пее од минарето, па му подвикнал:
- Што се дереш? Како знаеше да се качиш, така слези сам!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Седат 2 муви во кафана и јадат говна.
  Зашто не пробаш и од лукот, прашува едната?
  Несакам да ми смрди устата!

 • Google е толку интелигентен што веќе ништо не можеш да сокриеш од него.
  Вчера, на пример, пишувам: Барам работа во Македонија за 1500...

 • Го прашува судијата Трпе:
  - Како можеше да изгазиш 12 луѓе? Зар не можеше некако да ги избегнеш?
  - Па како не судио! Лево беа...

 • Тато каква реченица е:
  - Дома нема пиво
  - Сине тоа не е реченица тоа е КАТАСТРОФА!!!