Цвеќе

Кога некој ќе ти фрли камен,
врати му со цвеќе,
но не ја заборавај саксијата.

Вицотека

 • Шетаат дечко и девојка покрај скара, а таа мирисааа...
  - Девојката:
  - Ох, колку убаво мириса!
  - Дечкото како вистински...

 • Си биле Aмериканец, Mакедонец и Русин. Биле на базен каде што кога ќе речат нешто, водата се претвара во тoа!
  Македонецот пред да...

 • Прва брачна ноќ, легав Фата на ед'н кревет, Мујо на друг
  И како да га намами у свој кревет, вика му Фата на Мују:
  - Мујо, дојди...

 • Пријатели на телефон:
  Ало брат како си , што правиш?
  Еве бе брат и помагам на жена ми усисавам со правосмукалка.
  Како бе не...