Шуга

Си иде едно дечко по улица и една баба му приоѓа и му вика:
- Дечко, ќе сакаш ли да ме опнеш?
Дечкото:
-Не бре бабо, види каква си стара, бегај таму!
- Ај бе ќе ти дадам 250 евра?
На дечково му светнале очите за 250 евра и прифатил.
Се онаделе, ама ептен тешко му идело, верглал во бабата, ама си заработил 250.
Утредента се гледа доле и што ќе види, алатката шугава.
Иде на доктор и му вика докторе види ова, вака и вака, можеш ли да ме оправиш?
Докторов вика:
- Можам, али ќе те кошта 250 евра.
Нема што да прави, па ги опрчил парите на доктор, само да е добро.
По некој ден, пак налетува на бабата, и оваа пак.
- Ај пак дечко.
Не бе бегај оној пат лом се напраив ги дадов сите пари на доктор.
- Ајде бе, овој пат ќе ти дадам 500евра бидејќи ми се допаѓаш.
И на дечково му се видело добра шанса, 250 за на доктор и 250 за него.
И отишле кај бабата, правеле што правеле, завршиле работа, дечкото 500 евра у џеб и пред да си иде ја прашува бабата.
- Бабо, абе минатиот пат некако тешко идеше, верглав, а сега лесно, како подмачкано, што е ова, зашто така?
И бабава му вели:
- Абе дете, знаеш ние старите какви сме, после шуга иде гној!!!

Повеќе од ВицотекаПрофесорка во средно школо и најавува на учениците дека за една недела ќе имаат тест. Еден од мангупите во класот ја... + повеќе

Жената се прибира дома сос нови обеци и мажо и ја пита: - Од дека тија убави обеци? - Добих ги на лотарија. Одговара... + повеќе

Оди малиот Трпе кај татко му: - Тато учителката ни кажа да си купиме атлас. - Сине, а да почекаме малце да се среди... + повеќе

Разговараат двајца пријатели: - Имаш ли Фејсбук? - Имам. - А мсн? - И тоа имам. - А Скајп имаш ли? - И Скајп имам. - А... + повеќе