Пациенти

Oтишол министерот во контрола во болницата во Охрид (моментно е преселена во Струга). Влегува во болничка соба, гледа чисто, пријатна температура, светло. Во собава три пациента. Министерот оди кај првиот и прашува од што бил болен, каква е негата, храната ...
- Ме оперираа од кила. Ќе ме отпуштат за четири дена. Храната е добра. Болничарите секојдневно ни менуваат постелнина.
- Нешто да се пожалиш – прашува Министерот?
- Не, не, се е добро.
Вториот кажува:
- Ме оперираа од хемороиди. Ќе ме отпуштат за три дена. Се е добро. Сестрите внимателни, редовно ни мерат температура, ни даваат терапија.
- Нешто да се пожалиш – прашува Министерот?
- Не, не, се е добро.
Министерот оди кај третиот:
- Како се чувствувате Вие?
- Добар сум, излегвам за два дена. Ме оперисаја од крајници. Се е добро.
- Нешто да се пожалиш – прашува Министерот
- Добро е, имам една молба ако мојт, ама да не се сватит дека нешчо пребарувам – едвам муцка пациентот
- Да, да повели!
- Ама да не се сватит дека нешто не ми е како што треба...
- Да, да, кажи!
- Ако можит мојов кревет да го клајте најблизу до вратана!
- Зошто?
- Ами, кога идат докторон на сабајле почвит да прегледвит по ред пациенти од вратана па наваму. Ќе го фатит првион за јајца, на вторион ќе му ги пикнит прстите в газот, и најкрај ќе ми ја пикнит мене раката вуста. Ако мојт да ме преклајте до вратана, знам ушче два дена ми останаја, ама да не се сватит дека нешчо пребарвам!!!

Повеќе од ВицотекаКоја е разликата помеѓу проститутка и курва? Проститутката излегува со сите. Курвата со сите, освен со тебе.

Малиот Трпе му вика на татка си. - Тато ај да ја продадеме мама? - Е што ти текна? - Е па ја више не ја цицам, ти не ја... + повеќе

Влегува тип со маска на глава во банка: Отвори сефот да не те отепам мори и немој да си помислила нешто! Ама господине... + повеќе

КАКО ИДЕ Сократ: А ти што мислиш? Епикур: Лезет. Зенон: Само ни се чини дека иде. Сизиф: Се бутка. Стоиците: Се... + повеќе