Феномен

Се среќаваат Блажо и Ристо, и Блажо го прашува Ристо:
- Ристо, дали знаеш што е најголем природен феномен?
- Женското око!
- Зошто?
- Од десет метри гледа бело влакно на светло сако, а од половина метро не може да ја види гаражата!

Вицотека

 • Оди малиот Трпе кај татко му:
  - Тато учителката ни кажа да си купиме атлас.
  - Сине, а да почекаме малце да се среди светов?

 • Си разговараат две плавуши:
  - Знаеш ли дека оваа година Нова Година се паѓа во Петок?
  Другата:
  - Ауу само да не е 13ти!!!

 • Комши каде си тргнал рано сабајле.
  Еве комшија до аптека да ми дадат нешто за главава!
  А што мислиш колку ќе ти дадат за неа!!!

 • Тројца мажи стигнуваат во рај во отприлика исто време. Свети Петар седнал и им објаснил дека рајот станува прилично полн, па одлучиле на...