Штеф

Двајца Загорци пијат гемишт и ловат риба.
Штеф:
Мислим, да се бум развел од своје жене, веч 2 месеца није проговорила з`мном.
Јожа размислува и вели:
Раџе се премисли Штеф, такву женску је тешко најти.

Вицотека

 • Продава циган појачало, па го фали, го фали...и го прашува човекот:
  - А колку ватно е, знаеш?
  Цигово вика:
  - Аууууу...

 • Лустерот ми се обеси,
  а фрижидерот остана мртов ладен.

 • Стар брачен пар решиле да одат на лекар да се прегледаат.
  Докторот прво го прегледал мажот:
  - Со вас е се во ред имате ли некаков...

 • Го прашува жената мажот:
  - Драги знаеш дека утре ми е роденден?
  - Да драга знам.
  - Па, ке добијам ли нешто?
  - Секако...