Абортус

- Тато, тато, што е абортус?
- Оди прашај ја сестра ти.
- Ама тато, јас немам сестра!
- Ете гледаш!

Вицотека

 • Мајка му му вика на Трпе:
  - Те избркале од школо поради лошо поведение?
  - Срам да ти е!
  - Угледај се на татко ти!
  -...

 • Игра Трпе покер со другарите и едно време:
  Трпано вари кафе, пак те ќарив!!!
 • Малиот Столе го прашува дедото:
  - Дедо, сакаш студентка да имаш за жена?
  - Е, абе кој не би сакал.
  - Па, што не ја запишеш...

 • - Halo... dobar dan, da li je to gospođica Petrović...?
  - Da, jesam...
  - Gospođice Petrović, ja sam vaš poreski referent, Miletić...