Пупак

У село се оженија батко, и доведује невесту и станује она сабајле, снег до половине, па му вика на свекра:
- Тате, тате, Белча га натепа до пупак ноќеска,
- Па ќе га натепа, вика свекар, зашто сам га чуваја 25 године!!!

Вицотека

 • Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена.
  Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата нива е до онде...,...

 • Зашто Македонци идев само у Грчку и у Охрид на одмор ?
  - Па ако идев подалеко ке им се одмрзне месо и ке се покварив патлиџани !

 • Жената е како кинески вентилатор.
  Прво престанува да се врти,
  потоа престанува да дува,
  а на крај само прави галама и троши...

 • На нејзината смртна постела бабата му се обраќа на внукот:
  "Сакам да ти оставам фарма со две големи вили, три
  трактори, ергела на...