Река

Жената го прашува на мажот:
- Мили што би направил кога би паднала во река?
- Па би потрчал во селото по помош! Но селото е далеку! Е па за тебе мила јас би трчал и многу подалеку!

Вицотека

 • Маж и жена си седат во соба, потскарани и скоро еден час си молчат.

  После некое време мажот и вели на жената:
  - Жено ај да...

 • На часот по сексуално образование, наставничката црта пенис на таблата и ги прашува децата дали знаат што е тоа.
  Перица е првиот што...

 • Си биле американец, русин и македонец.
  И не е битно што правеле, битно македонецот победил!

 • Разговараат црнка, црвенокоса и русокоса:
  Црнката:
  - Ех, што сакам да бидам јаболко па да ме милуваат, да ме гризат… да ме гризат...