Атлас

Оди малиот Трпе кај татко му:
- Тато од школо ни кажаа да купиме атлас.
- Сине, а да почекаме да се среди светов?

Вицотека

 • Слатка, згодна плавуша, со плата од 10.000 евра, куќа со базен и стан во центарот на Лондон, не бара ништо, само се фали.

 • Оди Трпе низ улица, а Трале на гранка.
  Го прашува Трпе:
  Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка...
  ...

 • Мара у продавница за домашни животни, гледа еден убав папагал и а прашуе продавачката оти е толку ефтин.
  - Ами цел живот бил у јавна...

 • Кажуе циго на доктора:
  - Докторе ја имам едно дрвено, а друго ми е метално јајце!
  - Па имаш ли ти циго деца?
  - Имам......