Резерва

Кога двајца ќе се разделат:
Будалите плачат, среќните наоѓаат друга а паметните имаат резерва.

Вицотека: 

Вицотека

 • Се земале Мујо и Фата. Првата вечер имале секс, и Фата во една тетратка пишала 2. Мујо ја прашува:
  - Фато зошто пишуваш 2 на тетратката...

 • Влегува човек во банка, и и вели на службеничката на шалтерот:
  - Слушај мори! Сакам да отворам сметка во оваа глупава банка!
  - Г-...

 • Влегува мажот дома, од врата пали цигара а жена му го начекува од прва:
  - Пак ли бе со тоа отровот? Одма да си го угасил!
  - Еј,...

 • На поштарот му е последен ден на работа после 35 години верно служење во својот реон.
  На последната обиколка, од првата куќа го...