Колку е саатот

Полицаец прашува дете на улица:
- Колку е саатот:
Детето:
- 10 минути до 6.
Полицаецот:
- Море дете, не те прашав колку ќе биде саатот за 10 минути, него коклу е саатот сега!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаАлкохолот не ги решава проблемите, ама од друга страна не ги решава ни млекото.

Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно. Само што... + повеќе

Си биле една црнка и една смеѓa (не две плавуши) во Скопје. Виделе еден од новите автобуси на два спрата. Се качиле на... + повеќе

- Американецот работи ако го платат добро, ако не, ништо. - Македонецот работи, ако го платат, добро, ако не, ништо.