Краставици

Плавуша иде на пазар да купи краставици.
Дошла до тезгите почнала да разгледува, ама никако да се реши.
Ја гледа продавачот дека многу се размислува и и вели да проба од краставицтата па така ќе знае која сорта највеќе ќе и одговара!
Плавушата прашува, па да пробам, а каде ви е соблеквалната?

Вицотека: 

Вицотека

 • - Докторе имам депресија.
  - Најдобро средство е да се нурнете во работата.
  - Ама, докторе јас сум чистач на ВЦ шољи !!!

 • - Зошто зборот „скратено“ е толку долг?
  - Зошто за да го изгасиме компјутерот мора прво да кликнеме на Start?
  - Зошто луѓето...

 • Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува.
  - Кој е овој? прашува министерот.
  - Соученик...

 • Влегува човек во продавница за да купи леб.
  Купувачот
  - Добар ден, леб имате?
  Продавачот
  -Да се...