Пуштање

Раговараат двајца пријатели:
- Ти другар сакаш дебели жени?
- Не!
- Сакаш жени што прдат?
- Не бе!
- А фригидни жени?
- Не!
- Жени што не се бричат под мишка?
- Не бе!
- Па волу еден што и се пушташ на жена ми!?!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаВоспитувачка во градинка му помага на детето да ги облече чизмите. Тоа туркало, таа влечела, но чизмите никако да... + повеќе

Во Кавадарци, оди детето кај таткото: - Тате, зошто се врти земјата? - Како бе се врти?! - Да не си пиел од ракијата за... + повеќе

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Муже како си пројде ти по рибе кд беше прошли месец? - Ејјјјјј... Екстра и време ни се погоди и пуно рибе фатисмо!... + повеќе