Коинциденција

Фармер одгледувач кокошки влегува во локален бар ... седнува до една жена и нарачува чаша шампањско ...
Женава се исправа и вели: "Како да се разбере ова?
Тукушто нарачав и јас чаша шампањ!
"Која коинциденција!" Рече фармерот.
Ова е посебен ден за мене и јас го прославувам.
"Ова е посебен ден и за мене. Јас исто така прославувам, одговара жената!
"Која коинциденција!" Рече фармерот.
По наздравување, Фармерот прашува: "А што Вие прославувате?"
"Мојот сопруг и јас се обидуваме да добиеме дете подолго време, а денес гинекологот ми рече дека сум бремена!"
"Која коинциденција!" Рече фармерот.
"Јас сум одгледувач на живина и со години кокошките ми се неплодни, но денес сите носат јајца!"
"Тоа е голем успех!", Рече жената, а како Вашите кокошки станале плодни?"
"Го сменив петелот." одговара Фармерот!
Жената се насмевнува и одговора: "Која коинциденција"

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТрпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка. Трпе се чуди и... + повеќе

Разговараат двајца полицајци и едниот видно разочаран му вика на другиот: - Дознав дека жана ми е педер! - А бе што... + повеќе

Заминува Трпе на службен пат за Германија со воз. Тргнува возот, овој го отвара прозорецот и вика: - Трпаноооо чувај ги... + повеќе

Се возел попот со кола и наишол на мртво магаре, земал телефонот и се јавил во полиција: Добар ден овде поп Трајан,... + повеќе