Каубој

Седат двајца каубојци во салон:
Каубој 1:
Го гледаш оној на шанк?
Каубој 2:
Кој бе, десет луѓе се?
Каубој 1:
Оној со шеширот.
Каубој 2:
Сите се со шешир
Каубој 1:
Оној што пие виски.
Каубој 2:
Сите пијат.
Се изнервирал типот и убил 9 од 10 каубои што седеле на шанкот и:
Каубој 1:
Е го гледаш ли сега оној што остана.
Каубој 2:
Е што тој?
Каубој 1:
Многу ме нервира, некој ден ќе го убијам!

Вицотека: 

Вицотека

 • Оди плавуша на село, среќава овчар и го прашува:
  - Колку години има оваа овца?
  - Има две години.
  - А како го знаете тоа?...

 • Проваѓав реку Исус, Папа и Чак Норис.
  Прв иде Исус, и корак по корак он пројде.
  После њега иде Чак Норис. И он проваѓа без...

 • Се шетаат Адам и Ева низ градината и разговараат:
  - Ева ме сакаш ли? - прашува Адам.
  - Те сакам, кого нема друг!

 • - Тато, вљубена сум во едно момче кое живее далеку. Јас сум тука, а тој во Австралија!
  - Како се случи тоа?
  - Па вака: Се...