Маргарин

Влегува полицаец во продавница...
Полицаецот:
Имате ли маргарин?
Продавачот:
Може ли Добро Јутро?
Полицаецот:
Добро Јутро, имате ли маргарин?

Вицотека

 • Касно после полноќ, ѕвони телефонот, а Трпе и вика на Трпана:
  - Јави се, ако е за мене, кажи не е тука!
  Трпана се јавува на...

 • Трпе се пријавил во квизот "Момент на вистината". Го приклучиле за детекторот за лаги, му ги објасниле правилата и на...
 • Отишол маж на работа во странство. Не бил сигурен во верноста на сопругата па му рекол на комшијата:
  Слушај комшија, секој пат кога...

 • Се јавува жената на мобилен кај маж и и се дере:
  Каде си до сега идиоту еден?
  Драга ја памтиш ли златарата каде се заљуби во една...