Мачето го нема

СМС:
- Маче, купив шампањско и колачиња, станот е наш цела ноќ, те чекам!
Одговор:
- Мачето го нема, јас сум нејзиниот маж.
- Подобро купи пиво, јас ќе донесам колбаси.

Вицотека

 • Dolazi žena kod doktora.
  - Doktore, koliko bih ja trebala biti visoka za svoju težinu?
  - 4 metra, gospođo.
  - Eto, ja svima...

 • Починале тројца мажи. Во рајот Господ ги прашува:
  - Ти, колку пати ја изневери својата жена?
  - 10.
  - Еве ти Застава 101...

 • Во школо учителката го прашува Ѓоко да наброи неколку славни личности:
  - Па учителке, Роналдињо, Бекам, Анри...
  - А ти си чул ли...

 • Го заболело Баци стомакот и отичол на лекар.
  Докторот:
  Каква ти е големата нужда?
  Баци:
  Голема брате голема, да не е...