Во пустина со коњ

Си бил некој кумановец и патувал во американска пустина со коњ.
Ама по некое време му умрел коњот и кумановецот си рекол:
- Ск сам га наебао...
но му се јавила совеста и му рекла:
- Не си га наебао, продужи да одеш право.
И овој продолжил. По некое време го сретнале индијанци и го заробиле и тој пак рекол:
- Ск сам га наебао...
но пак му се јавила совеста и му рекла:
- Не си га наебао, оди со нив дека те водат.
Го однеле кај нивниот поглавар и Кумановецот пак рекол:
- Ск сам га наебао...
но совеста пак се јавила и му рекла:
- Не си га наебао, погледни го остро со очите и плукни го у фаца.
Го погледнал остро со очите и му плукнал во фаца на главатарот.
И потоа му се јавила совеста и му рекла:
- Е СК СИ ГА НАЕБАО.

Повеќе од ВицотекаОди Трпана на фудбалски натпревар и му довикува на судијата: - Море судија абдал еден што не им фрлиш уште некоја топка... + повеќе

Синот на некој полицаец на школо учел за негативни броеви. Но ништо не му било јасно па го замолил неговиот татко да му... + повеќе

Што и вели мајка и кога некоја плавуша излегува во град? - Ако до десет не бидеш во кревет, врати се дома.

Ало, злато, куде е кафе не можу да га најду? - Абе какв муж си ти ништо неможеш да најдеш а све ти е тамо очи ке ти... + повеќе