Пазарна економија

Жената му вели на својот маж:
- Од денес поминуваме на пазарна економија, се правам за пари.
Значи ако сакаш да готвам 500 денари, да измијам садови 500 денари, секс 1.000 денари.
Легнуваат.
Мажот:
- Ајде.
Жената:
- 1.000 денари.
Мажот го отвара паричникот, бара и само 700 денари имам.
Жената:
- Малку се.
Заспиваат. По некое време мажот се буди и ја гледа жена си како буричка низ својата чанта.
- Што бараш мори жено во ниедно време?
- Да ти дадам 300 денари на заем.

Вицотека

 • Трпе на смртна постела:
  - Мила, сакам да се омажиш за комшијата Цветко!
  - Ама како така, нели го мразиш?!
  - Е па баш затоа...

 • Што е разлика меѓу педагог и педофил?
  - За разлика од педагогот, педофилот навистина ги сака децата.

 • Тарзан целиот свој живот го минал во џунглата и немал поим што е тоа секс.
  Еден ден Џејн решила да му даде неколку часови сексуално...

 • Во школо учителката го прашува Ѓоко да наброи неколку славни личности:
  - Па учителке, Роналдињо, Бекам, Анри...
  - А ти си чул ли...