Луд

Двајца студенти полагаат испит. Влегол првиот и еве ги прашањата:
1) Кога почнало илинденското востание?
- 1903!
2) Кој ја напишал глаголицата?
- Почнал Кирил, а ја завршил Методиј.
3) Дали постојат вонземјани?
- Се верува но не е докажано.
Сите прашања се точни. Ти положи.
Потоа првиот се му кажал на другиот и овој оди:
1) Кога си роден.
- 1903.
2) Навистина? А кој те направил?
- Почнал Кирил, а завршил Методиј.
3) Абе ти да не си луд?
- Се верува но не е докажано!

Вицотека

 • Пошол Хасо на гости кај Фата и Мујо. Кај нив имало и други гости, се расположиле, пивнале по некоја чашка, и на Хасо му се видела Фата многу...

 • Жената го гледа мажот зел еден чекан и си кове шајка во главата.
  – Што ти е тебе бе, да не си полудел? Зошто си ја забиваш таа шајка во...

 • Си било 11 годишно дете, и после 00 часот отишло у трафика да купи кикирики...
  И и рекол на продавачката:
  -Дајте ми пола кило...

 • - Зошто зборот „скратено“ е толку долг?
  - Зошто за да го изгасиме компјутерот мора прво да кликнеме на Start?
  - Зошто луѓето...