Зелка

Двајца колеги на работа решават крстозбор:
- Зеленчук со три букви?
- Зелка!
- Не ја собира.
- Епа земи помала.

Вицотека

  • Циганите не играт шах, страв им е да не им го земат коњот!

  • Шпанско Здружение на пациенти со рак на простатата, испрати силен протест до ФК Реал поради настаните на натпреварот минатата ноќ на...

  • Тројца пријатели отишле во хотел. Рецепционерот им рекол дека има само една соба со три кревети и таа соба чини 3000...

  • Оди крадец во аптека и и вика на аптекарката:
    - Дај ми ги сите пари!
    Аптекарката му одговара:
    - Ако немаш рецепта, ништо не...