Рецепт

Оди крадец во аптека и и вика на аптекарката:
- Дај ми ги сите пари!
Аптекарката му одговара:
- Ако немаш рецепта, ништо не ти давам!

Повеќе од ВицотекаЦветко возел кола и го сопрело полиција и полицаецот го прашува: - Имате ли нешто пиено? - Зошто? Пак ли имам некоја... + повеќе

Два саат преко ноќ, спиев сви дома, к'д од ед'н пут, некој ѕрнннн, ѕвони на врата. Иде муж у пижаме, отвара врата и има... + повеќе

Зборив две плавуше. Прва вика: - Доктор ми кажа наредну недељу да живу само на јабуке. Овај друга: - А што ако паднеш?

Прават анкета луѓе низ факултетиве, за колку време би можел еден студент да научи кинески јазик. Одат прво на економски... + повеќе