Касно

- Мамо мамо дечкото ме побара за жена ама не знам што да правам не ме ни познава добро?
- Омажи се ќерко, омажи се, не чекај да те запознае!

Вицотека

 • Имало натпревар во борба на кучиња, и кучето на Цветко се живо исподавило и освоило прво место.
  Еден од жирито возбудено го прашува што...

 • Си бил некој Скопјанец во Охрид и оди до трафика и го прашува продавачот:
  - Имате Марлборо?
  Продавачот:
  - Да имаме.
  ...

 • Несреќно оженет човек се враќа од кафана камен пијан.
  Жена му отвара врата а тој и вели:
  - Значи, јас стварно немам среќа....

 • Плавуша купува пица. Продавачот ја прашува:
  - Да ја исечам на 4 или на 6 парчиња?
  - На четири, шест не можам да изедам?