Жими мајка

- Hi, Where are you from?
- Hi, I'm from Macedonia.
- And you?
- I'm from Germany.
- Не сери бе?!
- Жими мајка!

Вицотека

 • Razgovaraju Mujo i Fata:
  • Šta misliš, moja Fato, kakav će biti naš sin?
  • Biće isti kao ti!
  • Kako znaš?
  • Pa eto,...

 • Владата на Р. Македонија им ги честита престојните празници
  на сите државни и административни службеници, железницата, телекомот, ЕЛЕМ...

 • На ручек на кој е повикано семејството од соседството, малиот Трпе ја кажува следнава молитва:
  - Господе, фала ти што ми даде толку...

 • Какви плати има у Македонија
  Кучка плата: не ти помага у ништо, од неа само патиш, а не можеш да живееш без неа,
  Диета плата:...