Лифт

Шефот прима плавуша за чистачка и веднаш и дава задача:
- Измијте го подот во лифтот!!!!
Плавушата:
- А шефе, само на овој спрат или на сите спратови?

Вицотека

 • Малиот Трпе го прашува таткото :
  - Тато, навистина Пеце има пра пра пра пра пра баба?
  - Не сине, Пеце д`тка

 • Отишла баба на доктор со нож во колено.
  Докторот ја прашал што и е зошто има нож, а бабата му одговорила:
  - Сакав да се...

 • Иде Обама во посета во Куманово и едно дете го прашува:
  - Тато вика дека не шпионирате преку компјутери?
  Обама:
  - Те лаже...

 • Го прашува учителката Трпе:
  - Кажи ми Трпе, една случајност.
  Трпе:
  - Моите мама и тато се венчаа во...