Што е татковина

Оди Трпе да полага за командант и комисијата му вели:
- Аман бе Трпе пак ли ќе полагаш минатиот пат не знаеше да одговориш колку се 2+2 сега што да те прашаме?
И му велат:
- Ајде сега кажи што е за тебе татковината?
И овај се мисли, се мисли и им вели:
- Па татковината е мајка.
Комисијата:
- Добро е Трпе положи.
Излегува Трпе целиот среќен, а Рамче чека да влезе нареден и го прашува:
- Што прашуваат бе Трпе?
И овај му кажува:
- Многу лесно брат кажи им само дека татковината е мајка и готово полагаш.
Влегува Рамче и исто и него го прашуваат што е татковина:
- Татковината, татковината е мајка му на Трпе.

Вицотека

 • Влегува човек во продавница за да купи леб.
  Купувачот
  - Добар ден, леб имате?
  Продавачот
  -Да се...

 • Оди дете во трафика и и вика на продавачката:
  - Тетке дадете ми Вечер.
  Продавачката му одговара:
  - Ти мали тоа на мајка ти...

 • Маж и жена на одмор и ги шетаат плажите. Биле секаде и им здосадило.
  Мажот и вели на жената:
  - Ајде да одиме на нудистичка плажа...

 • Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња.
  Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат.
  И му рекла...