Колбас

Некој човек измислил нова машина и направил презентација, на која учествувал и некој Македонец.
Македонецот:
За што служи машинава?
Изумителот:
Од позади се става свиња а од напред излегуваат колбаси.
Македонецот:
А коските што со нив?
Изумителот:
Немај гајле за коските, тие посебно се пакуваат како храна за кучиња.
Македонецот:
А може од напред да се стави колбас од позади да излезе свиња?
Изумителот:
Да може и тоа, ама само кај мајка ти!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • - На излезот на еден хотел се разминуваат маж и жена, и мажот случајно ја удирил жената по гради. За да и се извини и вели:
  - Госпоѓо,...

 • Си бил некој многу грешен човек и еден ден дошол ѓаволот да му ја зеде душата. Ѓаволот кога влегол дома кај него, човекот ја земал пушката и...

 • Млада жена турка количка со бебе.
  Се среќава со една стара пријателка и започнуваат разговор.
  Пријателката:
  - Леле, колку...

 • Мажот, лекар се кара со својата жена, домаќинка за време на појадокот, бесен бега од масата и вели:
  - И да знаеш, воопшто не си добра...