Сладолед

Учителката го прашала мали Џокица:
- Ако на една гранка има 10 врапчиња, а ловецот отепал едно,колку ќе останат?
- 9 учителке! одговорил Џокица.
- Не е точно, ниту едно не останало, другите побегнале! Но ми се допаѓа како размислуваш.
- А да те прашам јас нешто учителке! Три жени лижат сладолед, првата од долу на горе, втората од лево на десно, третата од десно на лево, а четвртата цел го лапа! Која од нив е мажена?
- Таа што го лапа цел! - одговорила учителката.
- Не, туку таа што носи бурма! Но ми се допаѓа како размислувате, учителке!

Вицотека

 • Брачен пар сака да купи замок. При разгледување на еден, го прашуваат сопственикот: Да нема случајно...

 • Баба во село чувала 200 овци и дошла некоја новинарка да и направи интервју:
  Кажи ни бабо како успевате да ги чувате сите 200 овци?...

 • Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј.
  Едно сабајле...

 • Запира полицаец плавуша:
  - Документите ве молам.
  Плавуша:
  - Немам.
  Полицаец:
  - Ќе морам да ве казнам. И почнува...