Рецепту

Улаза Наркоман у аптеку и тражи најак опиум што га имав
Аптекарка:
- А рецепту?
Наркос:
- Па да имаше рецепт сам ќе си га направеше.

Повеќе од ВицотекаЗад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј.... + повеќе

Еден ден Буде не отишол на школо, другиот ден учителката го прашува каде бил, и зошто отсуствуал. Буде: Па учителке бев... + повеќе

Кога ќе почнеш да се радуваш и на туѓата среќа, е тогаш си човек.

Блажо јаде лиснато у една пекара, нашол влакно, и ја прашуе продавачката; - Воа лиснатото, со шо е ... - Со јајца... -... + повеќе