Изневерување

Трајче му се жали на Трпета:
- Знаеш ли ти дека жена ми ме изневеруе с'с петла, најде пердуви у кревет!
- Ееее, тој не е ништо, мене жена ми ме изневеруе с'с камион.
- Најде га шофера у мој кревет!

Вицотека

 • Искача женска од ВЦ у кафич и му вика на келнера: Дечко ај раситни ми гу овуј новчаницу од 30 евра
  Келнер: Женска па нема новчаница од...

 • Блажо влева у кафен'то, и а прашуе келнерката:
  - Срцка, убава ли ти е домашната ракија.
  - Ааа, ка мене е убава....
  Блажо а...

 • На автобуската станица се сретнуваат две пријателки плавуши:
  "Дали ти се омажи?"
  "Јас не."
  "Па што чекаш?"
  "Автобус...

 • Кога преминуваш улица секогаш гледај во автомобилите.
  - Семафорите никогаш не удираат човек!!!