Крава

Иде некој музичар у месарницу и прашуе га месара:
- Имаш ли жилу од вола за бас гитару?
А на тој месар нервозно му вика:
- Не, ама имам пи*ку од краву за усну Хармонику!

Вицотека

 • Исцртана брада
  набилдано тело
  фрља се док оди
  како прв у село!

  С‘с рамбовку маицу
  по чаршију шета
  за...

 • Глумец го затвараат во лудница а тој ги организира сите да бегаат.
  Кога веќе ја поминале оградата од болницата тој им рекол:
  -...

 • Внукот го гледа дедото како седи без гаќи на клупата и го прашува:
  - Дедо бе, зошто седиш без гаќи на клупата?
  - Не прашувај...

 • - Срце, дали е татко ти терорист?
  - Зашто?
  - Па ти си излегла бомба!