Мрдање

Ја мрдам, ти мрдаш, ја мрдам, ти мрдаш.
Ако мрдамо побрзо, ќе свршимо побрзо.
Што е тој?
Одговор: Шах!

Повеќе од ВицотекаПисмо од Крсте печалбарот Превод: Цвето, мори Цвето! Како си ти?  Како се децата?  Како е мајка ти?  Како се комшиите... + повеќе

Тропа полиција на врата кај некој човек.Отвара овој вратата и го прашуваат: - Тука живее Петре Петровски? - Не! - А ти... + повеќе

Жени се тип на 18 године, засака гу толко много што незнае што да направи за да ву докаже колко гу сака и у салу за... + повеќе

Си бил некој многу грешен човек и еден ден дошол ѓаволот да му ја зеде душата. Ѓаволот кога влегол дома кај него,... + повеќе