Алибаба

Разговараат Мујо и Хасо:
- Знаеш Хасо, мојата жена додека беше бремена ја читаше книгата "Тројцата мускетари" и пред некој ден ми роди тројки.
- Леле Мујо, арно што ми кажа. Ќе отрчам дома, зашто мојата жена ја чита "Алибаба и 40 разбојници".

Вицотека

  • Решил сељакот да ја пари маторицата, но бидејќи сопственикот на машка свиња живеел на крај на село за да не се умори премногу ја ставил во...

  • Што е разлика помеѓу Ред Бул и лозова ракија 55 степени?
    Ред бул ти дава крилја, а лозата погон на сите четири.

  • Што прави грчки вирус во компјутер?
    - Менува имиња на фајлови и фолдери.

  • Седат двајца Бугари во авион, до прозорецот и на средното седиште. Доаѓа Трпе, седнува до нив, се раскомотува и ги соблекува чевлите. Бугарот...